Ihminen ja ympäristö: Antti Nylén ja Satu Hassi

 3.4. k lo 18-19 Ihminen ja ympäristö: Antti Nylén ja Satu Hassi

Tulenkantajien Humanistisen tiedekunnan tilaisuudessa keskustelevat kirjoista ja
ympäristön tilasta tämänpäivän tunnetut vaikuttajat Antti Nylén ja Satu Hassi.
Nyléniltä on vastikään ilmestynyt teos Hyvyys ja muita tekstejä näyttämölle (Savukeidas 2013).

anttinylen satuhassi

Alla lisätietoja Humanistisesta tiedekunnasta:
Tampereelle on perustettu uusi Humanistinen tiedekunta syksyllä 2012:

Tampereen yliopistossa humanistinen tiedekunta lakkautettiin vuonna 2011, kun tiedekunnat korvattiin tieteenalayksiköillä. Uusi Humanistinen tiedekunta on ottanut tehtäväkseen tutkia humanismin merkitystä ja tehtäviä nykyajassa. Tiedekunta pystytetään Tulenkantajat-kirjakauppaan (Hämeenpuisto 25).

Humanistinen tiedekunta ei pyri ”osaajien” tuottamiseen ja tuotannon tehostamiseen. Sen sijaan opintosuunnitelmassa painotetaan kriittisyyttä, ymmärtämistä ja yhdessä oppimista. Humanisti haluaa tietää, miltä maailma näyttää muiden silmin. Humanistisesta tiedekunnasta ei voi valmistua, tulla valmiiksi. Siellä opiskellaan ikuisina perustutkinto-opiskelijoina.

Humanistinen tiedekunta on syntynyt rakkaudesta ja nälästä. Se on syntynyt halusta kehittyä ihmisenä ja ihmiskuntana ymmärryksen ja jaetun viisauden kautta. Humanistinen tiedekunta haluaa paitsi pitää yllä sivistystä, myös synnyttää uutta ajattelua. ”Humanismin alasajo loukkaa ihmisarvoa”, totesi kirjailija Mirkka Rekola Aamulehden haastattelussa (13.8.2012). Alasajo koskee Rekolan mukaan myös yliopistoa, humanismin kehtoa: ”Yliopisto on muuttunut tuotantolaitokseksi, jonka pitää tuottaa tutkimuksia ja maistereita määrätty määrä määrätyssä ajassa [- -] opettajat ovat vastuussa vain tuotantotavoitteista, jotka eivät yliopistoon sovi.”

Humanistinen tiedekunta on avoin ja ilmainen kaikille.

Lukukauden 2012–2013 aikana tiedekunta on järjestänyt mm. praktikumin, jossa Vilja-Tuulia Huotarinen luki runojensa oikovedokset sekä luentoja eri aiheista. Luennoilla puhuivat Juha Hurme, J.K. Ihalainen, Tiina Poutanen, Veikko Halmetoja ja Antti Salminen.

Kulttuuriväki on leveänä rintamana hankkeen takana. Tiedekunnan suojelijoiksi on kutsuttu ja nimitetty Kirsi Kunnas ja Mirkka Rekola, pitkän humanistisen uran tehneet runoilijamestarit. Tiedekuntaneuvostoon kuuluvat Erkki Kiviniemi, Olli Löytty, Rosa Meriläinen, Vilja-Tuulia Huotarinen, Mikko Mankinen ja Ville Hytönen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: