Tulenkantajien vieraana Ville Lähde

Maanantaina 24.2.2014 klo 17 filosofi ja tietokirjailija Ville Lähde saapuu avaamaan Niukkuuden maailmassa (niin & näin 2013) -teoksensa teemoja.

Mitä tarkoittaa luonnonresurssien niukkuus? Niukkuuden maailmassa antaa lukijalle eväät suunnistaa tässä ristiriitaisten näkemysten sekä muuttuvien ja moninaistuvien faktojen viidakossa.

Öljyn, makean veden, viljelysmaan ja ruuan ehtymisestä puhutaan yhä enemmän. Jotkut povaavat nykyisen sivilisaation romahdusta, kun sen elinnesteet hupenevat tai sen käyttövoimat käyvät liian kalliiksi. Toiset muistuttavat inhimillisestä kekseliäisyydestä ja markkinoiden innoittamasta kyvystä luoda uusia resursseja ja teknologioita.

Mikä on resurssi? Mitä on niukkuus? Millä tavoin asioista tulee niukkoja, ja miten ne voivat runsastua? Ymmärryksen työkalujen ohella Niukkuuden maailmassa haastaa pohtimaan, millaista politiikkaa ja elämää niukkuuden maailmassa voisi olla. Mikä on mahdollista, mikä mahdotonta? Kuten aina, faktat eivät sanele yksin politiikkaa. Politiikan aika ei ole koskaan ohi.

Ville Lähde (s. 1972) on suomalainen filosofi ja tietokirjailija. Hän valmistui filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2000 ja tohtoriksi vuonna 2008. Hän on keskittynyt ympäristöfilosofiaan ja tutkinut luonnon käsitettä ja sen historiaa muun muassa Jean-Jacques Rousseaun tuotannossa. Lähde on kirjoittanut myös paljon yhteiskunnallisia kirjoituksia keskittyen erityisesti ympäristöön ja luonnonsuojeluun liittyviin kysymyksiin.

Niukkuuden_maailmassa ville-lahde

(Kuva: Antti Salminen)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: