Essee-ilta

Perjantaina 11.4. vieraiksemme saapuvat esseistit Ville Ropponen, Jaana Seppänen ja Tero Tähtinen. Essee-illassa keskustellaan matkoista ja matkustamisesta: liikkeestä mielen ja maailman välillä – ja asiaproosan sijasta siinä keskellä. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

ropponen uralilainen ikkuna

Ville Ropponen (s.1977) on helsinkiläinen kirjailija-toimittaja ja kriitikko. Ropposen kaunokirjallinen esikoisteos, esseekokoelma Uralilainen ikkuna (Savukeidas 2012) pohtii pienten kansojen ja kulttuuristen marginaalien osaa globalisoituvassa maailmassa. Erityisesti Ropponen ruotii teemaa Venäjän suomalais-ugrilaisten vähemmistöjen kautta. Ropponen on myös toimittanut käännösvalikoiman Volga-antologia (2010). Lisäksi hän on kirjoittanut matka-ja tietokirjoja, kuten Krimin niemimaa (Savukeidas 2010) ja Lasten kanssa matkalla (Savukeidas 2013). Hänen esseitään on ilmestynyt kulttuurilehdissä sekä lukuisissa tietokirjoissa, joista tuorein on Löytöretkiä Georgiaan (UPEF 2014). Toim. Krista Berglund, Susan Ikonen, Teuvo Laitinen ja Ville Ropponen

 

tero tähtinenTero Tähtinen (s.1978) on tamperelainen kirjallisuuden sekatyömies: esseisti, suomentaja, kriitikko, tutkija ja opettaja. Hän on julkaissut kaksi esseekokoelmaa sekä suomentanut Nanao Sakakin Syödään tähtiä! -runokokoelman ja suuren idolinsa Gary Snyderin esseekokoelman Erämaan opetus. Erityisiä kiinnostuksen kohteita on suomalainen luonto, kiinalainen runous, epämääräinen heiluminen maailmalla ja korkealaatuinen vihreä tee. Työn alla on uusi esseekokoelma, matkakirja, väitöskirja ekokriittisesta runoudesta ja aivan liian monta käännösprojektia. Tänä vuonna on ilmestynyt Tähtisen kolmas esseekokoelma Virginian hiukset.

 

jaanahelenaseppanen_pressikuva_pieni

Jaana Seppänen (s.1958) on helsinkiläinen kirjailija-kääntäjä-esiintyvä artisti. Seppänen on julkaissut kaksi romaania (Lublinin Taika 2008, Revitään rikki se rakkaus 2012 Johanna Venhon kanssa)ja kaksi esseekokoelmaa (Carmenin silmät 2011, Iltapäivä 2014) sekä kääntänyt ranskalaista kaunokirjallisuutta. Seppänen on myös toiminut assistenttina belgialaisessa esittävän taiteen yhdistyksessä. Vuodesta 2013 hän on tehnyt runollis-musikaalisia performansseja Kaaoskoneisto-ensemblessa.

 

 

 

 

Tapahtuma Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: