Puntarissa Michel Foucault’n Klinikan synty

Keskiviikkona 9.4. klo 18 Michel Foucault’n klassikkoteos Klinikan synty joutuu tarkkaan syyniin Tulenkantajat-kirjakaupassa. Teosta saapuu kommentoimaan yleislääketieteen professori Raimo Puustinen.

Klinikan synty.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foucault’n Klinikan synty tarkastelee modernin lääketieteen kehittymistä patologisen anatomian synnyn pohjalta 1700- ja 1800-lukujen taitteessa. Foucault on kiinnostunut modernin lääketieteen käsitejärjestelmän ja yksilökäsityksen synnystä: Miten lääkäristä kehkeytyi asiantuntija, jonka vallassa on tietää potilaasta enemmän kuin tämä itse tietää – tai edes voi tietää? Miten ihmisruumis käsitteellistyi tiedon objektiksi? Miten lääketieteellinen objektiivisuus syntyi?

Foucault’n teos pyrkii luomaan historiallisen kokonaiskuvan lääketieteen käsitteellisestä perustasta. Miten hän lääketieteen professorin mielestä on tehtävässä onnistunut? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Klinikan synnyn on suomentanut Simo Määttä ja kustantanut niin & näin. Niin & näin -kirjasarjassa on äskettäin ilmestyt myös Foucault’n kirjoituskokoelma Parhaat. Teoksia on myynnissä Tulenkantajat-kirjakaupassa.

Tapahtuma Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: