John Rawlsin filosofiaa Tulenkantajissa to 24.4.

Torstaina 24.4. klo 18 tutkija Heikki Saxén saapuu Tulenkantajat-kirjakaupalle sivistämään meitä John Rawsin filosofiasta. Saxén on toimittanut yhdessä Jukka Mäkisen kanssa kirjan John Rawlsin filosofia: Oikeudenmukaisuus moniarvoisessa yhteiskunnassa (Gaudeamus 2013). Vapaa pääsy. Tervetuloa!

9789524952576

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Rawlsia (1921-2002) pidetään yhtenä 1900-luvun merkittävimmistä moraali- ja yhteiskuntafilosofeista. Rawlsin mukaan yhteisöllisen elämämme kulmakivi on puolueeton ja reilu oikeudenmukaisuus, joka voi toteutua, kun ihmiset kunniottavat ja arvostavat toisiaan. Rawls perustelee oikeudenmukaisuusteoriansa kuuluisan ajatuskokeen avulla: Kuvitteellisessa alkutilanteessa vapaat, tasa-arvoiset kansalaiset määrittelevät yhteiskunnan toimintaperiaatteet tietämättömyyden verhon takana. Tietämättömyyden verhon vuoksi säännöistä sopijat eivät etukäteen tiedä, millaisessa asemassa he tulevat yhteisössä olemaan, joten kaikkien etu on määritellä säännöt mahdollisimman tasapuolisiksi ja oikeudenmukaisiksi.

Heikki Saxén toimii tutkijana Tampereen yliopiston yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden laitoksella. Hänen tutkimuksensa paikantuvat aatehistoriaan ja yhteiskuntafilosofiaan, ja hän toimii bioetiikan asiantuntijana.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: