Teatteripäiväkirja Tulenkantajissa 19.5. klo 18

Maanantaina 19.5. klo 18.00 näyttelijä Auvo Vihro haastattelee Tulenkantajien vieraana teatterikriitikko Pertti Julkusta. Aiheena on Julkusen Teatteripäiväkirja (ntamo 2014).

Teatteripäiväkirja kysyy, miten teatteri voisi vapauttaa ihmiset ideologioista ja luoda heidän keskuuteensa myötätuntoa. Julkunen tarkastelee filosofisessa päiväkirjassaan omien teatterikokemustensa valossa myös journalismin, kirjastolaitoksen, politiikan, yhteiskuntatieteiden ja yliopiston kehityssuuntia.

Auvo Vihro

Auvo Vihro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auvo Vihro on opiskellut Jouko Turkan johdolla Teatterikorkeakoulussa ja valmistui sieltä 1985. Hän toimi ensin Lahden kaupunginteatterissa ja on työskennellyt sen jälkeen Tampereen Työväen Teatterin näyttelijänä vuodesta 1991. Vihro on myös ohjaaja ja näyttelijäntyön opettaja. Hänen tuorein ohjaustyönsä on Tampere Biennalessa tänä vuonna esitetty Bussi nro 13. Syksyllä Vihro nähdään laajaa arvostusta ja huomiota herättäneessä Sirkku Peltolan näytelmässä Ihmisellinen mies.

Pertti Julkunen

Pertti Julkunen

 

 

 

 

 

 

 

 

Pertti Julkunen on kriitikko ja noin sataan eri lehteen kirjoittanut journalisti. Hän on toiminut aikaisemmin opettajana ja tutkijana Tampereen ja Vaasan yliopistoissa. Julkunen on kirjoittanut muiden muassa seuraavat kirjat: Teatteripäiväkirja (ntamo 2014), Kirjastopäiväkirja (ntamo 2013) sekä Pyhiinvaeltajan grappahäpeä Torinossa (Jyväskylän yliopisto; Julpu). Julkusen väitöskirja Julkisuus ja nomenklatuura (Acta Universitatis Tamperensis 2005) käsittelee eliittien muodostumisen patologioita.

Haastattelutilaisuuteen on vapaa pääsy. Myös sana on vapaa. Tervetuloa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: