Tuplajulkkarit: Miki Liukkosen Raivon historia ja Erkka Mykkäsen Kolme maailmanloppua

Torstaina 9.4. klo 18 Tulenkantajien kirjakaupalla juhlitaan tuplajulkkareita. Kirjat ovat Miki Liukkosen Raivon historia (WSOY) ja Erkka Mykkäsen Kolme maailmanloppua (WSOY). Miki Liukkonen ja Erkka Mykkänen esiintyvät ja puhuvat uusista kirjoistaan ja heitä haastattelee toimittaja Aleksis Salusjärvi. Lämpimästi tervetuloa!Kun Miki Liukkonen julkaisi toisen runokokoelmansa Elisabet (2012), hän sanoi olevansa liian vanha kirjoittamaan enää runoutta. Mutta muusat päättivät toisin. Raivon historia pulppusi ulos kesällä 2014 kuukaudessa. Kokoelmasta sikermäksi kehkeytyvä teos on raivokas ja intensiivinen maailmanselitys ja sen kyseenalaistus: metaforista tiheä matka kahvilasta kaupunkiin, lapsuudesta mytologiaan ja historiasta maisemaan. Kun asiaa ajattelee tarkemmin, kesä ei lopu koskaan.

Minulle virnuillaan. Turhat sähkeet, vettyneet ikonit:
luhistuva menestyskonsertti! Onni on sillalle pyörtynyt ryöväri.
Kun kaikki himo ja irstaus on poissa, mikä luostari värähtää
meressä?
Raivon historia on epätoivoa Kauneudessa, tulevia myrskyjä.
Kun pääni on taas selkeä, hulluna tai työläänä,
mikä luonnollisuus saa minut pakenemaan?
Onko parannusta joka ei tekisi minua riippuvaiseksi?
Kun luhistun, vierinkö rannalle vai takaisin?
Raivon historia on epätoivoa Kauneudessa. Tulevia myrskyjä,
lapsena hellan marsipaanivalossa nähtyjä painajaisia.

Miki Liukkonen (s. 1989) on oululainen kirjailija, runoilija ja muusikko. Liukkosen esikoiskokoelma Valkoisia runoja julkaistiin vuonna 2011, ja seuraavana vuonna julkaistiin hänen toinen kokoelmansa Elisabet. Vuonna 2013 ilmestyi Liukkosen esikoisromaani Lapset auringon alla, joka oli myös Runeberg-palkintoehdokkaana. Kirjoittamisen lisäksi Liukkonen soittaa kitaraa vaihtoehtorock-yhtyeessä nimeltä The Scenes.

Kuva: Matias Haatajamiki_liukkonen_raivon_historia


 

Erkka Mykkäsen kynässä on jännä vire, absurdi ja lyyrinen. Aiheiksi hänelle käyvät yhtä hyvin maailmanloppu, ihana Krista Kosonen kuin pikkupojan intiimi hetki pöntöllä. Mykkäsen aikuisten satuihin kasautuu koko maailma: rakkaus, kuolema ja hämmentyneen ihmisen osa.

”Krista Kosonen nousi, syöksyi miestä vastaan ja kietoi hänet syleilyynsä. Siihen lattialle he kävivät, sylikkäin, ja mies hautasi märät kasvonsa Kristan tummiin hiuksiin. Miehen mielessä häilähti suru, ettei hän pystynyt räästä tukkeutuneilla hajuaistimillaan tuntemaan Kristan tuoksua.”

Erkka Mykkänen (s. 1988) on helsinkiläinen kirjoittaja. Mykkäsen tekstejä on julkaistu lukuisissa lehdissä ja antologioissa, ja hän on sijoittunut J. H. Erkon kilpailussa palkinnoille niin runo- kuin proosasarjassakin. Mykkänen rakastaa stand up -komediaa, joka itkettää.

Kuva: Perttu Saksa erkka_mykkanen_kolme_maailmanloppua

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: