27.10. kirjailijavieraina Rosa Meriläinen ja Johanna Vehkoo

Torstaina 27.10. klo 18 Teos & Tulenkantajat -kirjakaupan vieraaksi saapuvat Rosa Meriläinen ja Johanna Vehkoo, jotka keskustelevat uusista kirjoistaan.

Rosa Meriläisen (s. 1975) ura kirjailijana käynnistyi Simo Frangénin kanssa kirjoitetulla päiväkirjateoksella Nollasta ykköseksi (Otava 2007). Viisi vuotta myöhemmin valmistui esikoisromaani Nainen punainen (Teos 2012). Meriläinen on kirjoittanut myös useita tietokirjoja, kuten Hyvät miehet ja herrat! (Teos 2011) ja Valtio (Teos 2010), sekä Feministin käsikirjan (Ajatus 2009) yhdessä Liisa Huhdan kanssa.

Meriläinen on työskennellyt myös vihreiden kansanedustajana ja kaupunginvaltuutettuna Tampereella.

Meriläisen toinen romaani Osteri (Teos 2016) on tarina kehollisuudesta ja katsomisesta, katseiden alla olemisesta. Kirjan salavihkaisen taitavasti rakennettu kertoja näyttää Axel Munthen kuin katalyyttinä, joka avaa aikakautensa hoivan, vallan ja seksuaalisuuden ulottuvuudet.

Johanna Vehkoo (s. 1976) on vapaa toimittaja ja tietokirjailija sekä journalismikollektiivi Long Playn perustajajäsen. Hän on myös yksi Feministisen ajatushautomo Hatun johtajista. Hänen ensimmäinen kirjansa Painokoneet seis! (Teos 2011) kertoi journalismin tulevaisuudesta. Sittemmin Vehkoo on muun muassa tutkinut Yhdysvalloissa faktantarkistusta journalismissa.

Kiehtovassa reportaasissaan Autiopaikoilla palkittu toimittaja Johanna Vehkoo matkus­taa paikkoihin, jotka ovat syystä tai toisesta hylättyjä.

Kohteina ovat muun muassa tyhjenevä kaivoskylä Kainuun korvessa, neuvostoliittolainen aavekaupunki Huippuvuorilla ja jälki­teollisen maailman koelaboratorio Detroit. Matka jatkuu Kalifornian kultakuumeiden – niin menneiden kuin nykyisten – kautta hylättyihin virtuaalimaailmoihin.

Kirja etsii vastauksia muun muassa seu­raaviin kysymyksiin: Miksi ihmiset hylkäävät kotinsa ja mitä he jättävät jälkeensä? Ketkä jäävät ja miksi? Mitä tulevaisuuden raunioille tulisi tehdä – pitäisikö ne säilyttää arkeologi­sina kohteina ja lähihistorian muistomerk­keinä?

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: