4.11. klo 18 vieraana Paulo Lins

Elokuvana ja lukuisina käännöksinä maailman valloittanut Jumalan kaupunki -romaani vihdoin suomeksi!

Perjantaina 4.11. klo 18 Teos & Tulenkantajat -kirjakaupan vieraaksi saapuu brasilialainen kirjailija Paulo Lins. Klassisena filmatisointina ja lukuisina käännöksinä maailmanmaineeseen noussut Linsin romaani Jumalan kaupunki (Aviador kustannus 2016) on saatu vihdoin suomeksi Tarja Härkösen taidokkaasti kääntämänä. Teoksen faveloiden slangia sisältävää kieltä on pidetty lähes mahdottomana käännösurakkana. Jumalan kaupunki on siksi yksi syksyn käännöskirjallisuuden tapauksista.

Rio de Janeirossa sijaitsevassa Cidade de Deus -favelassa nuoruutensa viettäneen Linsin romaani on tutkielma suurkaupungin nurjasta puolesta. Jumalan kaupungissa käydään taistelua hengissä selviytymisestä lain ja tasa-arvon tuolla puolen. Teos kertoo julmankauniilla tavalla favelan nuorista ja heidän unelmiensa tukahtumisesta rikollisuuteen ja väkivaltaan. Kirjailija kuvaa luomiaan hahmoja lämpimästi ymmärtäen ja romantisoimatta – tavalla joka vetoaa lukijaan omantunnon kysymyksiä herättäen.

Jumalan kaupunki on saavuttanut kansainvälistä mainetta myös Fernando Meirellesin ohjaamaana elokuvana. Lukuisia palkintoja kerännyt elokuva oli neljän Oscarin ehdokas, ja Time-lehti on valinnut sen yhdeksi sadasta kaikkien aikojen parhaasta elokuvasta. BBC:n äänestyksessä City of God valittiin äskettäin 2000-luvun 40 parhaan elokuvan joukkoon. São Paulossa asuva Paulo Lins on julkaissut useita romaaneita, runoutta sekä elokuvakäsikirjoituksia.

Tervetuloa paikalle!

paulo_lins

jumalan_kaupunki_kansi-500x500

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: