10.11. vieraana Emmi Itäranta!

Torstaina 10.11. klo 18 Teos & Tulenkantajat -kirjakaupan kirjailijavieraaksi saapuu Emmi Itäranta.

Itäranta (s. 1976) on Ison-Britannian Canterburyssa asuva suomalaiskirjailija, jonka vuonna 2012 ilmestynyt esikoisromaani Teemestarin kirja (Memory of Water) on nopeasti noussut menestyskirjaksi ympäri maailman. Kaikkiaan teoksen käännösoikeudet on myyty jo 18:lle kielelle.

Suomessa Teemestarin kirjalle on myönnetty Kalevi Jäntin palkinto sekä Nuori Aleksis –palkinto. Lisäksi romaani oli muun muassa Tähtivaeltaja-palkinnon ehdokas. Memory of Water julkaistiin Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa vuonna 2014, ja se on saanut laajalti tunnustusta ja kerännyt erinomaisia kritiikkejä. Englanninkielisen scifi- ja fantasiakirjallisuuden merkittäviä palkintoehdokkuuksia kertyy tasaiseen tahtiin (Arthur C. Clarke Award, Philip K. Dick Award ja Golden Tentacle Award Nomination). The James Tiptree Jr. Award -raadilta suomalaiskirjailijan huikea läpimurtoromaani sai kunniamaininnan.

Kuten esikoisensa Teemestarin kirja, myös toisen romaaninsa Kudottujen kujien kaupunki, joka ilmestyi syksyllä 2015, Emmi Itäranta on kirjoittanut samanaikaisesti sekä suomeksi että englanniksi. Itäranta on suorittanut maisterintutkinnon sekä draaman että luovan kirjoittamisen pääaineista. Hän on aiemmin toiminut muun muassa dramaturgina, käsikirjoittajana, teatterikriitikkona ja tiedottajana.

www.emmiitaranta.com

emmi-itaranta

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: