Tuplajulkkarit: Metsän äiti & Eksymisen ja unohtamisen kirja

Lauantaina 11.3. klo 11 Teos & Tulenkantajat -kirjakaupassa julkistetaan kaksi tänä keväänä ilmestynyttä kirjaa: Anne Leinosen romaani Metsän äiti (Atena) ja Marisha Rasi-Koskisen romaani Eksymisen ja unohtamisen kirja (WSOY).

Tule kuuntelemaan, kun kirjailijat keskustelevat uusista kirjoistaan ja siitä miten ne ovat syntyneet; eksymisestä, katoamisesta ja löytämisen riemusta. Ja koivuista, siitäkin miten eri tavoin visakoivikko voi jättää jälkensä kertomukseen. Kirjailijaystävyydestä ja luotettavan ateljeekritiikin merkityksestä ja siitä, miten kirjailijat tutustuivat toisiinsa kymmenen vuotta sitten.

Metsän äiti on mysteeriromaani suvun painolastista ja menneisyyden haamuista. Se yhdistelee suomalaista kansanperinnettä, kauhuelementtejä ja maagista realismia. Anne Leinonen on kutonut jännittävän kokonaisuuden kotiinpaluusta.

”Uugibuugi. Poimin sen iho kananlihalla. Sivelin nuken mustia nappisilmiä ja hengitin lapsuutta. Muistot välkähtelivät silmien takana, aavistus asioista, jotka olin halunnut unohtaa ja haudata.”

Eksymisen ja unohtamisen kirja on Marisha Rasi-Koskisen neljäs kaunokirjallinen teos. Se on romaani muistojen rakentumisesta uudelleen, kohtaamisista ja eroista jotka saavat ajan muuttamaan suuntaa.

”Sillä kun mitä tahansa siirtää, kun pienimmänkin muiston paikkaa vaihtaa, menneisyys muuttuu, elämän palaset liikahtavat paikoiltaan, ja niiden mukana se mitä kutsutaan tulevaisuudeksi.”

Anne Leinonen on ristiinalainen kirjailija joka kirjoittaa romaaneja, novelleja ja kuunnelmia, niin yksin kuin yhdessä toisten kirjoittajien kanssa. Hänen fantasiaromaaninsa Vaskinainen (2015) oli Kuvastaja-palkintoehdokkaana.

 

Marisha Rasi-Koskinen asuu Tampereella ja työskentelee osa-aikaisesti psykologina. Hänen teoksiaan on kiitetty muun muassa väkevästä kielestä, monitulkintaisuudesta ja kokeilevuudesta. Romaanista Valheet (2013) hänelle myönnettiin Tiiliskivi-palkinto ja Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto, novellikokoelma Vaaleanpunainen meri (2014) oli Runeberg-ehdokkaana.

Lämpimästi tervetuloa!

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: