Kirjailijavieraana Ville Hytönen

Perjantaina 24.3. kello 17 Teos & Tulenkantajien vieraaksi saapuu kirjailija Ville Hytönen, jota haastattelee Erkki Kiviniemi.

Jumalankoirat on runoilijana ja lastenkirjailijana tunnetun Hytösen (s. 1982) esikoisromaani. Se on historiallinen romaani vieraanpelosta, muukalaisuudesta ja historiattomuudesta. Rakastammeko vain lähimmäistämme, vai kykenemmekö rakkauteen kaikkia kohtaan? Turun kuninkaallisen Akatemian opiskelijan, piruparka Matias Homelinin muistiinpanemana teos myötäelää Thies-nimisen miehen loppuvuodet Viron Läänemaalla, Lihulassa sen jälkeen kun tämä tuomittiin vuonna 1684 ihmissudeksi Riian hovioikeudessa. Thies eli suomalaisen noidan, Aaprami Pöyrysen kanssa noituutta harrastaen ja rakkautta toteuttaen, eikä malttanut olla sekaantumatta paikallisen papin tyttäreenkään.

Jumalankoirat

Ville Hytönen (s.1982) on Tallinnassa asuva runoilija sekä Kustannusosakeyhtiö Savukeitaan perustaja ja kirjallinen johtaja. Hän on julkaissut useita runokokoelmia. Hytönen kirjoittaa myös kuunnelmia ja lastenkirjoja. Hänen runouttaan on käännetty lähes 20 kielelle.

ville_hytonen.jpg

 

 

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: