Kahden kirjan julkkarit: Parhaita päiviä ovat yöt ja Solisevaiset!

Tiistaina 4.4. klo 18 vietetään kirjakaupalla kahden kirjan julkkareita. Julkaistavat teokset ovat Tuula Hämäläisen Parhaita päiviä ovat yöt ja Heikki Niskan Solisevaiset. Molemmat kirjat on kustantanut tamperelainen Sanasato.

parhaitapaivia.jpg
Tuula Hämäläinen: Parhaita päiviä ovat yöt

pimeään tottunut silmä näkee ankkurissa lojuvat laivat
tummat möhkäleet, rannalla veteen väräjävät valot

Virginia:
ojentaisitko takkini, ja parin valkeita sukkia
olen alasti
kaikkien kädet hyväilevät minua
olen miellyttämisen mestari, suut painuvat huuliani vasten
hellät ja rivot, pidän joistakin, joistakin en, jotkut ovat juuri näitä
pelkästä ajatuksesta minä palelen

Kokoelmassa Parhaita päiviä ovat yöt liikutaan ajassa, käydään keskusteluja mm. Virginia Woolfin kanssa. Lahtelainen Tuula Hämäläinen on opiskellut kirjoittamista Oriveden Opiston kursseilla. Hänen tekstejään on julkaistu Lahden Runomaratonin kilpailuantologioissa.

solisevaiset
Heikki Niska: Solisevaiset

Heikki Niskan (s. 1961) kuudestoista teos sisältää haikuja ja tankoja. Ne eivät ole erillisinä osastoina, vaan lomittuvat lievästi juonelliseen kokonaisuuteen. Haikuissa on aidosti itämaisia luontokuvia: hiljaisia, pelkkään havaintoon pohjaavia; mutta on dramatiikkaakin. Läntiseen tapaan runot sisältävät myös kielikuvia, liioitteluja ja muodonmuutoksia. Havannoiva minä on joskus mukana. Tankoissa ihmisten keskinäinen vieraus laajenee ohi yhden perhepiirin. Lapsuustankoista syntyy runoelman tapainen sikermä. Eroa ja kaipuuta seuraa onnellinen rakkaus.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Julkaistavia kirjoja on saatavilla tarjoushintaan. Tervetuloa!

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: