Runopuulaakin Tampereen karsinta

Teos & Tulenkantajat -kirjakaupassa järjestetään Runopuulakin aluekarsinnat tiistaina 23.5.2017 kello 18.00. Esirunoilijana toimii Vesa Etelämäki. Kilpailu käydään kansainvälisillä Runopuulaakin säännöillä (ks. alla), ja aluekarsintojen voittaja jatkaa halutessaan runopuulaakin suomenmestaruuskisoihin, jotka käydään Kuopiossa 26.8.2017.

Ilmoittautuminen joko sähköpostilla tai paikan päällä puoli tuntia ennen tapahtuman alkua. Kilpailuun mahtuvat mukaan 15 ensimmäistä ilmoittautujaa.

Ennakkoilmoittautumiset:
Mari Laaksonen
mari.anneli.laaksonen@gmail.com
0451301933

Säännöt

 1. Runopuulaakiin runoilija ilmoittautuu joko etukäteen järjestäjille tai paikan päällä puoli tuntia ennen runoilujen alkua.
 2. Puulaakissa runoilija esittää vain omia runojaan.
 3. Kansainvälisten Poetry Slam -sääntöjen mukaisesti esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa runoilijan runon ensimmäisestä sanasta. Ajan päättyminen ilmoitetaan, ja ajan ylityksen tuomaristo arvioi kohtuulliseksi katsomallaan tavalla.
 4. Mikrofonin ja tekstipaperin lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.
 5. Ensimmäisellä kierroksella runoilijoiden esiintymisjärjestys arvotaan.
 6. Kilpailun tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa. Raadin viisi yleisöjäsentä valitsee järjestäjä ennen kilpailun alkua vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden, puolueettomien ja arvostelukykyisten kansalaisten joukosta.
 7. Yleisöraati jakaa pisteet asteikolla 1,0‒10,0 niin, että 10 on paras. Ylin ja alin arvostelu jätetään pois ja kolmen keskimmäisen pisteet lasketaan yhteen. Tasapisteissä karsinnan juontaja valitsee jatkoon pääsijän.
 8. Toiselle kierrokselle pääsee puolet runoilijoista, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut. Toisella ja kolmannella kierroksella ei lasketa mukaan edellisten kierrosten pisteitä.
 9. Karsintojen kolmannella kierroksella runoilee kolme kilpailijaa, joista voittajan valitsee sama tuomaristo.
 10. Alueellisen karsinnan voittaja jatkaa valtakunnalliseen loppukilpailuun. Runopuulaakin voittaja on 17. lavarunouden Suomen mestari, joka edustaa Suomea Ranskassa järjestettävissä Poetry Slamin MM-kisoissa vuonna 2018. MM-kisaan runoilija voi osallistua vain yhden kerran.
 11. Jos karsintoja tai SM-finaali striimataan nettiin, televisioidaan tai radioidaan, runoilijalle ei makseta erillistä tekijänoikeuskorvausta. Näihin suoriin lähetyksiin runoilija antaa kertakäyttöluvan karsintaan ilmoittautumalla. Niin lähetyksen kuin runojen jatkokäytöstä sovitaan joka kerta erikseen tekijän kanssa.
 12. Runopuulaakin säännöistä vastaavat yhteistyössä runokarsintojen järjestäjät, Runokukko ja Atik Ismail.
Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: