Sanasadon kirjajulkkarit

Tiistaina 3.10. klo 18 Teos & Tulenkantajat -kirjakaupassa vietetään kolmen hienon kirjan julkkareita. Päivänvalon näkevät tuolloin Anne Hännisen Kaleidoskoopit,
Raija Heljakan
Valonkorjuu ja Anneli Jussilan Metsänsydämiä. Tervetuloa paikalle!

 

Lisätietoa kirjoista:

Raija Heljakka: Valonkorjuu

Raija Heljakka valmistui filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineena teoreettinen filosofia ja sivuaineena estetiikka. Heljakka on opiskellut kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa ja Oriveden Opistossa. Hänen runojaan on aiemmin julkaistu antologioissa ja hän on kirjoittanut esseitä muun muassa Helsingin ja Tampereen yliopistojen julkaisuihin.

Raija Heljakan esikoisteoksen runot käsittelevät ihmismieltä, ihmisen tapaa olla maailmassa: sen keskiössä on olemisen traagisuuden tuntu. Eksistentialistisen kauhun, tyhjyyden ja merkityksettömyyden välähdysten rinnalla kulkee voimakas kaipuu harmoniaan. Teos kysyy, mitä on hurmio – ja etsii reittejä kauneuden ja pyhyyden kokemukseen.

Heljakka, Raija
Valonkorjuu, filosofisia runoja KL 82.2
76 sivua
140 x 180 mm
ISBN 978-952-7176-35-1

______________________

Anne Hänninen: Kaleidoskoopit

Kaleidoskoopit on Anne Hännisen viidestoista teos. Hännisen filosofis-eettisesti latautuneen runotuotannon ovat aina läpäisseet metafyysiset kysymykset ja havainnot luonnosta, luonnon ja ihmisen suhteesta, sivilisaatiosta ja tasa-arvosta. Kaleidos-koopit kiteyttää lähes epätoivoiselta vaikuttavan maailmantilan tarkkanäköisiksi aforismeiksi. Totuudet pirstoutuvat ja rakentuvat aina uudestaan elämän ja ihmismielen paradoksaalisuuden pohdinnaksi.

Hänninen, Anne
Kaleidoskoopit, aforismeja KL 82.2
80 sivua
145 x 200 mm
ISBN 978-952-7176-41-2

_________________________________

Anneli Jussila: Metsänsydämiä

Metsänsydämiä on pieni kokonaistaideteos, jossa lähestytään sanojen ja kuvien kautta luonnon runsautta, salaperäisyyttä ja hiljaisuutta.

Anneli Jussilan proosarunot ja Juha Ilkan lyijykynäpiirrokset muodostavat eheän kokonaisuuden ja samalla kaksi lomittuvaa rinnakkaismaailmaa, jotka avautuvat metsän sydämeen, metaforan sydänmaille.

Anneli Jussila on julkaissut aiemmin nuorisoromaanin Villit vihreät saaret sekä tietokirjat Sääksmäen kolme maisemaa ja Turvapaikkoja elämälle. Hän työskentelee Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtajana ja on koulutukseltaan taidehistorian maisteri.

Juha Ilkka on pitkän linjan graafikko ja piirtäjä, joka on erikoistunut luonnon yksityiskohtien havainnointiin ja kuvaamiseen.

Jussila, Anneli – kuvitus Ilkka, Juha
Metsänsydämiä, proosarunoja KL 82.2
94 sivua
148 x 195 mm
ISBN 978-952-7176-36-8

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: