Runoraati. Vieraana Mikko Lehtonen.

Vuoden toisen Runoraadin vierailevana tuomarina tiistaina 20. helmikuuta klo 18:00 on mediakulttuurin professori Mikko Lehtonen. Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Runoraati mukailee aiemmin YLEssä pyörinyttä samannimistä ohjelmaa. Mukana on joka kerta kolme raatilaista, joista kaksi on vakituista, yksi vaihtuva. Vakiojäsenet ovat muusikko Heikki Salo ja kirjailija, kirjoittamisen opettaja Niina Hakalahti, jotka kertovat mielipiteensä runoista ja antavat niistä pisteitä. Runot, joita illan aikana käsitellään, lukee tilaisuudessa yleisölle näyttelijä Eriikka Magnusson. Runoraadin juontaa Erkki Kiviniemi.

Tämänkertainen vieraamme Mikko Lehtonen aloitti yleisen kirjallisuustieteen opinnot Tampereen yliopistossa vuonna 1984 ja valmistui filosofian kandidaatiksi vuonna 1989 ja lisensiaatiksi 1991. Tohtoriksi hän väitteli vuonna 1994. Lehtonen tarkasteli väitöskirjassaan Kyklooppi ja kojootti: Subjekti 1600–1900-lukujen kulttuuri- ja kirjallisuusteorioissa modernin länsimaisen tiedekäsityksen muodostumista. Modernia kartesiolaista tiedettä luonnehtii subjektin maailmasta irrottava dualismi, jota vastaan Lehtonen asettaa kulttuurisen materialismin idean. Tätä katselemisen ja koskettelun ohjelmaansa Lehtonen on purkanut ja kehittänyt edelleen lukuisissa kulttuuria analysoivissa julkaisuissaan.

Vuosina 1990–1999 Lehtonen työskenteli Tampereen yliopiston yleisen kirjallisuustieteen assistenttina ja nimitettiin vuonna 1995 yleisen kirjallisuustieteen dosentiksi. Vuosina 1999–2002 hän oli audiovisuaalisen mediakulttuurin opintokokonaisuuden johtaja ja Suomen Akatemian akatemiatutkija. Vuodesta 2002 Lehtonen on ollut Tampereen yliopiston mediakulttuurin professori ja Lapin yliopiston kulttuurintutkimuksen dosentti.

Runoraati

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: