Julkaisutilaisuus: Rakkauselokuvan käsikirja

RakkauseKansi_kuvaTimoNumminenTervetuloa Markku Soikkelin Rakkauselokuvan käsikirjan julkkareihin lauantaina 10.3. kello 13-15.  Paikalla kirjan tekijä Markku Soikkeli. Haastattelijana Lauri Tapaninen.

Rakkauselokuvan käsikirja on ensimmäinen suomenkielinen tietoteos, joka esittelee filmiromanssin historiaa, lajeja ja estetiikkaa. Samalla käsikirja selittää filmiromanssin lumovoimaa ensisuudelman arvoituksesta kuolinvuoteella lausuttuihin hyvästeihin.

Rakkauselokuvan käsikirja nostaa esille myös näyttelijäntyön, puvustuksen ja musiikin merkityksen tunteisiin vetoavassa kerronnassa. Esimerkkeinä käsitellään yli 600 elokuvaa, mm. Tapahtui eräänä yönä, Humiseva harju, Casablanca, Kaikki mitä taivas sallii, My Fair Lady, Miehuuskoe, Parhaat vuotemme, Annie Hall, Pretty Woman, Rakkautta ennen aamua, Amélie ja Lost in Translation.

Markku Soikkeli (FT) on tamperelainen opettaja, tutkija ja kirjailija. Soikkeli on julkaissut romaaneja, esseitä, kritiikkejä sekä kaksi tutkimusta rakkauskertomusten historiasta (1998 ja 2016). Elokuvan lajihistoriaa hän esitteli myös edellisessä teoksessaan Tieteiselokuvan käsikirja (2016).

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: