Runoraati. Vieraana Minna Joenniemi.

Runoraati jatkuu! Tapahtumasarja mukailee aiemmin YLEssä pyörinyttä samannimistä ohjelmaa. Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Mukana on joka kerta kolme raatilaista, joista kaksi on vakituista, yksi vaihtuva. Vakiojäsenet ovat muusikko Heikki Salo ja kirjailija, kirjoittamisen opettaja Niina Hakalahti, jotka kertovat mielipiteensä runoista ja antavat niistä pisteitä. Runot, joita illan aikana käsitellään, lukee tilaisuudessa yleisölle näyttelijä Eriikka Magnusson. Runoraadin juontaa Erkki Kiviniemi.

Runoraadin vieraana tiistaina 6.3. klo 18:00 on kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi. Hänelle illan konsepti on varsin tuttu, sillä hän on juontanut Ylen Valopilkku- ja Suojele minua! -ohjelmien lisäksi myös Runoraatia.

Runoraati ja sen sisarukset Taideraati, Taloraati ja Designraati ovat Joenniemen ideoimia ohjelmia. Vuonna 2002 ensimmäisen kerran esitetty Runoraati on Levyraadin sovellus, jossa raatilaiset arvioivat tuoreita kotimaisia runoja. Raadissa vakijäsenä oli alusta asti Jukka Virtanen. Taideraati arvioi julkisia veistoksia, prosenttitaidetta ja työpaikoile sijoitettuja teoksia. Taloraati vieraili muun muassa Shanghain Expossa ja Virossa.

Joenniemi kehitti Kulttuurikuntokortin ja kampanjoi vuonna 2008 kampanjoi Yleisradion, Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin kulttuurikuntohankkeessa. Myös rakennussuojeluohjelma Suojele minua! (2010–2011) sekä jalkapallon vuoden 2006 MM-kisojen vaihtoehtoinen selostus Jalkataidepallo Yle Teemalla syntyivät Joenniemen alkuperäiseideasta.

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: