Tulenkantajien kirjapiiri. Rafael Donner: Ihminen on herkkä eläin.

IhminenonherkkaMaaliskuun kirjapiiri ottaa käsittelyynsä keskiviikkona 14.3. kello 18 Rafael Donnerin esikoisen Ihminen on herkkä eläin.

Rafael Donnerin esseekokoelma alkaa tekstillä, jossa hänen isänsä Jörn Donner makaa leikkauspöydällä. Sydäntä operoidaan, ja riskit ovat suuret. Potilas jää henkiin, ja teksti pohdiskelee heikkoudeksi muuttunutta vahvuutta – muutosta, jonka me kaikki joudumme kokemaan. Rafael Donnerin tekstit ovat hyvin henkilökohtaisia, täynnä mielenkiintoisia ja humoristisen teräviä havaintoja sekä hänen omasta sisäisestä maailmastaan että ulkomaailmasta. Hän kuulee ääniä – ja me kuulemme hänen äänensä. Se on voimakas ja omaperäinen. Kuuntele!

RAFAEL DONNER (s. 1990) oli lööppi heti syntyessään. ”Jörn Donner sai pojan – hirveä rumilus”, luki iltapäivälehden otsikossa. Sittemmin poika on kaihtanut parrasvaloja. Donner on valmistunut medianomiksi ja ohjannut sekä menestyksekkäitä että vähemmän menestyksekkäitä lyhytelokuvia. Samalla hän on yrittänyt keksiä mitä oikeasti haluaisi tehdä isona. Kysymys on vielä donnerratkaisematta. Sitä odotellessaan hän on kirjoittanut ensimmäisen kirjansa.

Tulenkantajien kirjapiirin keskustelijoina ovat kriitikko ja vapaa toimittaja Kikka Holmberg, filosofi Mikko Lahtinen, kirjallisuudentutkija Maria Laakso ja FT Sakari Vainikka. Piirin vetäjänä toimii kulttuuritoimittaja ja kriitikko Siskotuulikki Toijonen. Kirjapiiri kokoontuu noin kerran kuukaudessa.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: