Vieraana Minna Lindgren

Maanantaina 9. huhtikuuta kello 18 vieraaksemme saapuu kirjailija Minna Lindgren, jolta on juuri ilmestynyt romaani Vihainen Leski (Teos 2018). Kirjailijaa haastattelee kulttuuritoimittaja Siskotuulikki Toijonen.

Lindgren (s. 1963) on kirjailija ja toimittaja, joka on työskennellyt pitkään muun muassa Yleisradiossa. Lindgrenin Ehtoolehto-trilogia on herättänyt ihastusta niin Suomessa kuin maailmallakin. Häneltä on ilmestynyt myös yhdessä Olli Löytyn kanssa kirjoitettu Sinfoniaanisin terveisin – kirjekurssi klassisen musiikin maailmaan, joka sai runsaasti kiitosta lukijakunnalta laidasta laitaan, sekä teokset Sivistyksen turha painolasti (Teos, 2011), Leif Segerstam NYT (Teos, 2005), Musiikki on vakava asia (Lokikirjat, 1998) ja Orkesterin koskettimilta pianon palkeille (Tammi, 2001).

Tampereella Pyynikin kesäteatterissa nähdään kesällä 2018 Minna Lindgrenin suosittuun Ehtoolehto-kirjasarjaan perustuva näytelmä Ehtoolehdon sankarit. Teoksen ohjaa Tommi Auvinen, joka vastaa myös dramatisoinnista yhdessä Seija Holman kanssa. Ensi-ilta on 15.6.2018 ja esitykset 12.6.-11.8.2018

Minna Lindgrenin uusin romaani Vihainen leski on riemukas tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja stereotypioista. Monet kysymykset, kuten vaikkapa omaishoitajuus, nivoutuvat huumorin ja lämmön kautta tietyn ikäryhmän paikkaan maailmassa: mitä on olla viriili ja vapaa seitsemänkymppinen yhteiskunnassa, jossa gallupien viimeinen ikäluokka on 61–65 vuotta?

 

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: