Runoraati. Vieraana Toni Lahtinen.

Runoraadin vieraana tiistaina 24.4. klo 17:30 on kirjallisuudentutkija Toni Lahtinen.

Runoraati mukailee aiemmin YLEssä pyörinyttä samannimistä ohjelmaa. Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Mukana on joka kerta kolme raatilaista, joista kaksi on vakituista, yksi vaihtuva. Vakiojäsenet ovat muusikko Heikki Salo ja kirjailija, kirjoittamisen opettaja Niina Hakalahti, jotka kertovat mielipiteensä runoista ja antavat niistä pisteitä. Runot, joita illan aikana käsitellään, lukee tilaisuudessa yleisölle näyttelijä Eriikka Magnusson. Runoraadin juontaa Erkki Kiviniemi.

Illan vieraan Toni Lahtisen ekokriittinen väitöskirja Maan höyryävässä sylissä: Luonto, ihminen ja yhteiskunta Timo K. Mukan tuotannossa (2013) käsitteli metaforaa maa-naisena, Lapin erämaan kuvauksia sekä 1960-luvun kulttuurikeskustelua pohjoisesta näkökulmasta.

Lahtinen on julkaissut useita artikkeleita ekokritiikistä ja yhteistoimittanut muun muassa ensimmäiset suomenkieliset ekokriittiset antologiat, Äänekäs kevät. Ekokriittinen kirjallisuudentutkimus (2008), Takaisin luontoon. Ekokriittisiä esseitä kirjallisuudesta (2009) ja Tapion tarhoilta turkistarhoille. Luonto suomalaisessa lasten- ja nuortenkirjallisuudessa (2011). Hänen post doc-tutkimuksensa käsittelee ympäristöllisten riskien, katastrofien ja myyttien kuvauksia suomalaisessa nykykirjallisuudessa.

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: