Kirjailijavieraana Veera Antsalo

Torstaina 20.9. kello 18 kirjailijavieraaksemme saapuu runoilija Veera Antsalo. Puheenaiheena on hänen uusin kokoelmansa Imago (Teos 2018). Antsaloa jututtavat kirjallisuustieteen tutkijatohtori Maria Laakso ja tapahtumaisäntämme Erkki Kiviniemi. Lämpimästi tervetuloa!

”Antsalon kolmannessa runoteoksessa naisten hahmojen, ääriviivojen, roolien kautta seurataan ympäröivän maailman mielivaltaa; luuta nojaa seinää vasten, kuvauspaikka vaihtaa paikkaa ja yhdeksänsataamiljoonaa hyönteistä ovat taustakohinaa kuvailun ulkopuolella. Kaikki muuttuu ja mikään ei muutu; sisäinen ja ulkoinen kohtaavat, ja todellisuus on jatkuvassa murtumispisteessä, kuin muotoaan vaihtava hyönteinen.

Imago on runsas muodonmuutostarina, joka tutkii kohtalon, kokemuksen ja muutoksen kysymyksiä. Pääseekö kuolemaa pakoon, jos juoksee vain ympyrää, voiko niin välttää haavoittumisen? Kaiken yllä loistaa viidenmiljardin vuoden ikäinen Aurinko, jolla on elinaikaa jäljellä saman verran.”

Veera Antsalo (s. 1975) on julkaissut aiemmin kaksi runoteosta. Sähkökatkoksen aikaan (2012) oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ja Tanssiva karhu -palkinnon ehdokkaana, Pölyn historia (2015) oli ehdolla Toisinkoinen -kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Antsalo on julkaissut runoja kirjallisuuslehdissä ja tehnyt työryhmän kanssa Pölyn historia -teokseen perustuvan Pölyfonia-esityksen. Hän asuu Helsingissä.

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: