Runoraati. Vieraana Jonimatti Joutsijärvi.

Runoraadin vieraana tiistaina 16.10. klo 18:00 on Jonimatti Joutsijärvi (s. 1984), joka työskentelee tiiviisti runouden, esseistiikan ja esitystaiteen parissa. Hän on valmistunut maisteriksi Turun yliopistosta pääineenaan uskontotiede ja opiskellut aiemmin Oriveden opistossa sekä Turun Taideakatemiassa.

Joutsijärven esikoiskokoelma Tule on minun nimeni (ntamo) julkaistiin vuonna 2007. Häneltä on julkaistu myös kokoelma Aloitan alusta. Alan laulaa (ntamo, 2010) sekä kehollisuutta runouden lukemisessa ja kirjoittamisessa pohtiva esseekokoelma Ei mikään itsessään (Sanasato, 2010). Ohjattua kerhotoimintaa niille joiden sydämessä läikkyy -niminen kokoelma ilmestyi Poesian kustantamana 2015. Joutsijärvi on monipuolinen esiintyjä niin luennoidessaan kuin omia tekstejä esittäessään. Hän toimi Saaren Kartanon residenssin kutsutaiteilijana talvella 2014-15.

Teos & Tulenkantajat -kirjakaupan Runoraati mukailee aiemmin YLEssä pyörinyttä samannimistä ohjelmaa. Mukana on joka kerta kolme raatilaista, joista kaksi on vakituista, yksi vaihtuva. Vakiojäsenet ovat muusikko Heikki Salo ja kirjailija, kirjoittamisen opettaja Niina Hakalahti, jotka kertovat mielipiteensä runoista ja antavat niistä pisteitä. Runot, joita illan aikana käsitellään, lukee tilaisuudessa yleisölle näyttelijä Eriikka Magnusson. Runoraadin juontaa Erkki Kiviniemi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: