Toisenlaiset torstait: Raija Sinikka Rantala

Olemmeko hävittämässä sivistysvaltion? Tätä pohditaan torstaina 4.lokakuuta kello 18. Toisenlaisen torstain vieraana kirjailija ja teatteriohjaaja Raija Sinikka Rantala.

Raija-Sinikka_Rantala2©Tommi_TukiainenRantala on toiminut ohjaajana mm. useissa kaupunginteattereissa sekä ulkomailla esimerkiksi Tabakov teatterissa ja Moskovan Taiteellisessa Teatterissa, Luxemburgin Théâtre des Capucins ja Théâtre du Centaure teattereissa, Puolassa, Perussa ja teatterialan kouluttajana Burkina Fasossa ja Norsunluurannikolla. Kirjailijana Rantala on on tehnyt kymmenittäin dramatisointeja ja julkaissut useita näytelmiä, Stanislavskin metodia esittelevän kirjan Näyttelijä – auteur (1988), työttömäksi jäävästä näyttelijästä perustuvan tosipohjaisen romaanin Optimisti (2005) sekä epäonnisesta teatteriprojektista kertovan teoksen Klovni (2009).

Toisenlaiset torstait -luentosarjaan valitut puhujat suhtautuvat kriittisesti yleisesti hyväksyttyihin ajattelutapoihin tai jopa vastustavat niitä. Vierailijat puhuvat itse valitsemastaan aiheesta noin tunnin verran. Juonnon ja välikysymykset esittää kaupan vanha isäntä Erkki Kiviniemi. Lopuksi on varattu aikaa yleisökysymyksille ja keskustelulle.

Tapahtuma on maksuton. Tervetuloa!

(Kuva: Tommi Tukiainen/ Like.fi)

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: