Totuuden jälkeen – Vieraana Olli Seuri

Torstaina 4.10. kello 16 Olli Seuri saapuu kirjakaupalle kertomaan uutuuskirjasta Totuuden jälkeen -– Miten media selviää algoritmien ja paskapuheen aikana (Teos 2018). Seuria haastattelee Minea Koskinen.

Internetin ja sosiaalisen median piti yhdistää ihmiset ja vahvistaa kansanvaltaa, mutta toisin kävi. Länsimaisia yhteiskuntia pirstova polarisaatio syvenee. Terve informaatioympäristö, liberaalin demokratian keskeinen toimintaedellytys, on uhattuna.

Totuuden jälkeen -teos jäljittää vuosikymmenten taakse ulottuvia totuudenjälkeisyyden juuria ja pohtii, onko tilanne vielä korjattavissa.

On aika ottaa totuudenjälkeisyys tosissaan.

totuudenjalkeen

Lisätietoa kirjasta:
Vuonna 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalien ja Britannian EU-kansanäänestyksen seurauksena syntyi laajalti jaettu tunne siitä, että politiikan tekemisen tavat ja julkisen keskustelun säännöt olivat muuttuneet pohjiaan myöten. Tunteet ja räikeät valheet jättivät faktat jalkoihinsa. Oli siirrytty totuudenjälkeiseen aikaan.

Maailma ei kuitenkaan muuttunut vuodessa. Totuudenjälkeisen ajan keskeiset ajurit – yhteiskunnallinen polarisaatio ja teknologinen kehitys – olivat muokanneet maaperää vuosikymmenten ajan. Ne ilmenivät perinteisen median ja asiantuntijuuden kriisinä, vanhojen hierarkioiden murtumisena ja verkostojen vallan kasvuna, sekä uusina julkisuuden hallinnan keinoina. Räikeimmillään ilmiöt tulivat esiin Yhdysvalloissa, mutta samat voimat ovat käynnissä myös Suomessa.

Totuuden jälkeen on ensimmäinen suomalainen yleistajuinen kokonaiskatsaus tähän murrokseen. Kirjassa tarkastellaan kriittisesti totuudenjälkeisen ajan ilmiöitä sekä niiden historiaa. Politiikan eri alueisiin syventävät tapaustutkimukset paljastavat suomalaisen julkisen keskustelun karikot. Kirjan ovat kirjoittaneet Antto Vihma, Jarno Hartikainen, Hannu-Pekka Ikäheimo ja Olli Seuri.

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: