Erkin vieraana Pekka Tarkka

Keskiviikkona 5.12. kello 18 on ilo ja kunnia saada vieraaksemme kirjallisuudentutkija, kääntäjä, filosofian tohtori, Helsingin Sanomien entinen kirjallisuuskriitikko ja kulttuurijournalisti Pekka Tarkka. Erkki Kiviniemi keskustelee Tarkan kanssa hänen uudesta muistelmateoksestaan Onnen Pekka (Otava 2018). Paikan päällä on kommentoimassa ja keskustelemassa myös emeritusprofessori Yrjö Varpio.

Fil.tri. Pekka Tarkka (s. 1934) on toiminut Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen esimiehenä ja Helsingin yliopiston dosenttina, keskeisinä tutkimuksen kohteinaan Joel Lehtonen ja Pentti Saarikoski. Laajasta tuotannostaan Tarkka on huomioitu mm. Suomi-palkinnolla ja Taiteen valtionpalkinnolla.

Onnen Pekka -teoksesta kirjoitettua:
”Vannoutuneen kirjallisuusmiehen elämä ja teot – lahjomatonta muistelmaa kulttuurielämän näköalapaikalta.

Papin poika Pekka Tarkka innostui painomusteen tuoksusta jo nuorena, ja tie vei sanomalehden toimittajaksi ja yliopistoon. Pitkän uransa aikana hän on kokenut ja myös nostattanut monet kirjalliset myrskyt.

Tarkka taustoittaa terävästi modernismin läpimurtoa, kirjasotia, kulttuurin radikalisoitumista – monien uusien aatteiden esiinmarssia. Asemassaan hän on kohdannut kaikki, jotka ”ovat jotain”. Tarkka kuvaa sukutaustaansa ja yliopistossa ja kirjallisuusarvostelijana kohtaamiaan ihmisiä elävästi ja humoristisesti, elämänmittaisen kirjallisuuden rakkauden siivittämänä.”

pekkatarkka

Mainokset
Mainokset
%d bloggers like this: