Kirjallisuusilta: Sabine Gruber – Daldossi

Tiistaina 12.3. kello 18 Teos & Tulenkantajissa vietetään kirjallisuusiltaa yhteistyössä Tampereen Saksalaisen kulttuurikeskuksen kanssa. Illan kirjailijana itävaltalainen Sabine Gruber lukee otteita kirjastaan Daldossi – silmänräpäyksellinen elämä (Lurra editions 2018). Kirjailijan kanssa teoksesta keskustelee yliopistolehtori, kirjailija Dieter Hermann Schmitz. Näytteet suomennoksesta lukee näyttelijä Maria Skaffari. Tilaisuus on kaksikielinen.

Daldossi – silmänräpäyksellinen elämä on huimaava kertomus maailman eri sotia kamerallaan taltioineen valokuvaajan henkisestä tilasta ja sotien todellisuuksista. Kun sotakuvaaja Bruno Daldossin puoliso jättää hänet, niin Tšetšenian, Irakin ja Balkanin julmuuksia kuvannut Daldossi joutuu uudella tavalla vasten suuria kysymyksiä. Miten suhtautua kärsimyksiin, joita media säätelee tarpeittensa mukaan? Mikä sotaa esittävissä valokuvissa on lopultakin tärkeää itse rauhan kannalta? Psykologisen tarkasti teos kuvaa sotakuvaajan kriisiä, jossa ei ole enää erillisiä todellisuuksia, vaan uhrien arjet ja oma arki ovat samaa painajaismaista valveunta.

Illan juontaa Arja Rinnekangas. Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa!

sabine_gruberSabine Gruber on vuonna 1963 Meranissa, Etelä-Tirolissa, Italiassa, syntynyt itävaltalainen kirjailija, esseisti, novellisti. Hän on kirjoittanut myös teatterille ja  tehnyt radio-ohjelmia.
(Kuva: Lurra, Gunter Glücklich)

%d bloggers like this: