Tampereen runoilijat: Erkki Kiviniemi

Maanantaina 25.3. kello 18 kuulemme tamperelaisen runoilijan Erkki Kiviniemen runoja kahden tamperelaisen näyttelijän eli Auvo Vihron ja Eriikka Magnussonin tulkitsemina.

Lämpimästi tervetuloa!

Erkki Kiviniemi (s. 1945) on tamperelainen kirjailija, runoilija, aforistikko, kriitikko ja kustantaja. Kiviniemen esikoisteos oli vuonna 2002 ilmestynyt runoilija Uuno Kailaan elämään perustuva romaani Paljain jaloin. Sen jälkeen häneltä on ilmestynyt kaksi runokokoelmaa ja kaksi aforismikokoelmaa. Hänen viimeisin julkaisunsa on vuonna 2015 ilmestynyt runoteos Itseriittoinen viikko. Kirjallisuuskriitikkona Kiviniemi on työskennellyt Uusi Suomi -lehdessä ja Aamulehdessä. Vuonna 2007 Pirkanmaan taidetoimikunta myönsi Erkki Kiviniemelle Kulttuurityöpalkinnon hänen työstään kirjallisuuden hyväksi.

Kiviniemi perusti vuonna 1996 kaunokirjallisuuteen ja runouteen keskittyvän Kirjankustantamo Sanasato Oy:n, ja on toiminut siitä lähtien sen kustannusjohtajana. Kiviniemi oli mukana perustamassa suomalaisen kirjallisuuden kansainvälistymistä edistävää Tulenkantaja-palkintoa vuonna 2012.

Vuonna 2009 Erkki Kiviniemi perusti Tampereelle kirjakauppa Runokauppa Kattilan. Vuonna 2012 sen nimeksi vaihtui Tulenkantajien kirjakauppa, kun kaupan toimintaan tuli mukaan Savukeidas-kustantamon johtaja Ville Hytönen. Tulenkantajien kirjakaupasta muodostui siellä järjestettyjen lukuisien tapahtumien myötä merkittävä paikka tamperelaiselle kirjallisuuselämälle. Vuonna 2016 kirjankustantamo Teos osti Tulenkantajien kirjakaupan, ja Kiviniemi jatkoi kaupan tapahtumaisäntänä.

%d bloggers like this: